Workshops

De DrumcoachJack workshops tijdens Zomerdromen Den Helder 2014 en 2015 waren een succes. Een aantal deelnemers namen daarna les bij DrumcoachJack
“Drummen, een beetje op pannen en potten rammen”, hoe vaak hoor ik dat. Ga der maar aanstaan: met 4 ledematen onafhankelijk van elkaar bewegingen maken. Soms tegelijk en ook nog je zintuigen aan het werk zetten: horen, zien, voelen en maat houden ... jaja ... daar wordt makkelijk over gedacht!

Wist je dat je met drummen je hersenhelften en geheugen fit houdt? Drummen is hersenfitness ! Je ontwikkelt de samenwerking van de linker - en rechter hersenhelften en die positieve invloed ervaar ik bij mijn leerlingen van 6 jaar tot dik in de 60 jaar. Een aantal van hun met concentratieproblemen zoals AD(H)D waarbij autisme vaak een rol speelt doen mij versteld staan door hoe zij groeien in hun kunnen. Daar zijn zij super trots op en ik ook!

Kijk en luister eens wat neuropsycholoog Erik Scherder hierover te zeggen heeft en dan in het bijzonder vanaf tijd 3:49 waaruit blijkt dat jong en oud(er) ook baat hebben bij drummen nadat zij getroffen zijn door bijvoorbeeld een hersenbloeding zoals Ben toen hij 6 weken jong was.

Komt leren drummen voor op jouw bucket list, waarom zou je er dan niet voor gaan? Je hebt niets te verliezen!
Wil je meer weten of heb je vragen over drum workshops? Neem gerust contact met mij op.